Jdi na obsah Jdi na menu

IV Císař

04-emperor.jpgotcovství, mužský princip, autorita, vláda, moc, zákony, řád, společenské a státní instituce, pevná ruka

Císař je v podstatě doplněním Císařovny. Ona učí něhu, on představuje stabilitu a řád, ačkoliv se někdy zdá, že je spíše tyranem, vše je důležité pro to, aby svět fungoval, jak má. Bylo by velmi pěkné, kdyby se Blázen na své cestě potkal zároveň s Císařem i s Císařovnou, to ovšem nejde, takže postupně přechází z volného a milého prostředí, do místa, kde vládne pevná ruka a tvrdý řád, který se musí dodržovat. To je velice důležité, protože bez řádu by byl na světě chaos a tento chaos by pak vládl ve všech sférách. Blázen se tudíž musí naučit dát svým myšlenkám řád, aby mohl vytvořit něco stabilního. Císař jej to ale učí tím nejméně vhodným způsobem, protože jinak to neumí. Tento způsob je vlastně forma odměn a trestů. Pokud toto Blázen zvládne, pak to z něj udělá silnou osobnost, která se ničeho nezalekne, ale ne každý, toto zvládne, neboť každý člověk je individuální. Pokud Císař uzná za vhodné, pak propustí tohoto člověka dál.

Astrologicky je Císař spojován se znamením Berana. Beran je velice cílevědomé znamení, které jakmile se rozhodne, jde si za svým. Beran tvoří a respektuje pravidla. Je neústupný, a pokud je pro něco rozhodnut, jde přes mrtvoly. Císař a stejně tak Beran je rozený vůdce, je bojovný, ale mnohdy sobecký.

Na stromu života je Císař na stezce mezi 8. sefirou Hod (Rozum) a 9. Sefirou Jesod (Infrastruktura). Císařovna je na podobné stezce, ale tu místo rozumu lemuje instinkt, podle kterého se ona řídí. Císař je na tom jinak, ten věří v to co má v hlavě, to jsou zákony a pravidla, která poté tvoří svět. Díky tomu je neoblomný.

Veďte ostatní se sebedůvěrou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář